De beste bolmaten
100% Bloeigarantie
Van de beste kwekers
+31 252 258 242

 ADVIES EN INSPIRATIE OVER BLOEMBOLLEN

meer lezen »
De grootte van bloembollen is een belangrijke factor in de kwaliteit en het uiterlijk van de bloemen en planten die eruit groeien. Het is dus niet verwonderlijk dat er veel vraag is naar grotere bollen. Maar waarom is dit zo belangrijk en hoe wordt de bolmaat gemeten?
Tags: tulpen, bolmaat
Wil je inspiratie opdoen voor je eigen klein Keukenhof in de tuin? Delen van de Keukenhof Tuinen zijn beplant met onze bloembollen, zodat jer onze producten ter plekke kan bekijken en inspiratie kan opdoen. Kom langs bij een van onze twee stands op Keukenhof! Hier kan je onze bloembollen bestellen en advies krijgen van onze deskundige medewerkers.
Balkonbakken en potten zijn een geweldige manier om je eigen balkon of terras een individueel tintje te geven. Ze kunnen gemakkelijk zelf worden geplant en bieden de perfecte mogelijkheid om van jouw favoriete bloemen te genieten waar jij dat wil. Maar welke bloemen zijn geschikt voor een balkonbak of pot? Wat zijn de voordelen van planten in potten en waar moet je op letten bij het kiezen van de juiste bollen en knollen?
Wil je je tuin of balkon zo lang mogelijk versieren met kleurrijke dahlia's en kan je nauwelijks wachten om de eerste bloemen te bewonderen? Dan moet je in de winter beginnen met het kweken van dahliaknollen in potten! We leggen uit hoe het werkt en waar je op moet letten!
De herfst is de beste planttijd! Dit geldt ook voor krokusbollen. Krokussen behoren tot de eerste bollen die in de lente hun bloemen laten zien. Wij leggen je graag precies uit hoe je krokussen moet planten en waar je op moet letten!
QFB Gardening steunt verschillende goede doelen die kinderen het plezier van tuinieren en gemeenschapszin bijbrengen. Samen met de Flowers4Schools-campagne zijn nu 3.500.000 bloembollen aan Oekraïense scholen gedoneerd.
Het planten van bloembollen is weer in de mode! Je kan genieten van tuinieren in de herfstzon terwijl je de bollen plant en in het voorjaar beloond worden voor je werk met een stralende lentetuin. Ben je geen professionele tuinier maar wil je beginnen met tuinieren? Wij geven je antwoord op de 10 meest gestelde vragen over bloembollen om je op weg te helpen:
Hou je ook zo van tulpen in je tuin als wij en wil je er elk jaar opnieuw van genieten? Kies dan een botanische tulp! Deze tulp bloeit elk jaar opnieuw en is gekozen tot de bol van het jaar 2022.
Woelmuizen en mollen zijn uiterst gevoelig voor geuren en houden daarom niet van sterke geuren. Je kunt hiervan profiteren door bollen te planten die van nature een sterke geur hebben. De Keizerskroon (Fritillaria) is bijzonder geschikt. Lees meer....
Als een van de eerste herauten van de lente, luiden narcissen de kleurrijke lente in. Met hun fleurige bloemen fleuren ze ook donkere lentedagen op. Wanneer moet je narcissen planten en wat gebeurt er met narcissen na de bloei? We vertellen het je!
Nederland staat bekend om zijn prachtig bloeiende tulpenvelden. Maar waarom worden de tulpen in de eerste plaats geplant en vervolgens in het voorjaar meteen weer gekopt?
Niet elke bol kan koude temperaturen verdragen. Sommige kunnen zonder problemen de winter in de grond blijven en zullen het volgende jaar weer bloeien, andere overleven de winter in de grond niet en weer andere vermenigvuldigen zich zelfs van jaar tot jaar. Maar wat is nu precies het verschil en welke bloembollen behoren tot welke categorie?
1 van 4