Gratis bezorgd vanaf € 50,-
100% Bloeigarantie
Snelle levering
+31 252 258 242
Queen Flowerbulbs is in een nieuw jasje gestoken en heet vanaf nu QFB Gardening, Quality Flowerbulbs Gardening & more.
Op Keukenhof kun je elk jaar weer twee bloembollenwinkels met prachtige tuinen vinden van QFB Gardening!
Tot in het late voorjaar zijn de bollen nog te verkrijgen en door het ‘overhouden’ van een Amaryllisbol kun je er zelfs nog langer van genieten! Als je een Amaryllisbol overhoudt, betekent dat dat je de bol behandelt en bewaart om de bloem meerdere jaren achter elkaar te laten bloeien.
Regelmatig krijgen wij vragen van mensen over de wax Amaryllissen. Tijd dus om deze vragen eens op rijtje te zetten!
Of uw tuin nu klein of groot is, overal is wel een plekje om bollen te planten. Bijvoorbeeld in een border met vaste planten. Borders bloeien in de regel pas vanaf half mei.
Lasagne beplanting wordt ook wel etagebeplanting genoemd. Deze namen komen voort uit de wijze van planten (in lagen) van de bollen in een pot of in uw tuin. Deze plantwijze heeft als groot voordeel dat u op één plaats het hele voorjaar bloeiende bloembollen heeft.
Het was jullie misschien nog niet opgevallen maar al onze bloembollen pakketten zijn vernoemd naar steden waar ooit de Olympische Spelen zijn georganiseerd. We gaan er een paar aan jullie voorstellen.
De Allium staat ook wel bekend als Sierui of Look. De bloembol van een Allium is directe familie van de ui, die wij kennen als groente. De bollen hebben ook de uiterlijke kenmerken, en de geur van een ui zoals je die in de keuken gebruikt.
Regelmatig krijgen wij de vraag “wanneer is de Keukenhof op haar mooist?” of “wanneer kan ik het best naar Keukenhof gaan?”.

Deze vraag beantwoorden is nog niet zo heel makkelijk want het is natuurlijk ook afhankelijk van wat je wilt zien.
Hebben jullie ook zo’n moeite om te bepalen welke bloembol nu het beste waar in de tuin moet komen te staan? Wij gaan jullie een paar tips geven die je gaan helpen met het bepalen van de beste plek voor je bloembollen!
Wist je dat.......
De Tulpen van origine helemaal niet uit Nederland komen maar uit het Ottomaanse Rijk (het huidige Turkije)?? Zo is een product dat wereldwijd bekend staat als oer Hollands dus helemaal niet Hollands!
Het dahliaseizoen is begonnen! We zijn live met een vernieuwd assortiment dat ruimer is dan ooit tevoren: we gaan helemaal los dit voorjaar.
1 van 2