De beste bolmaten
100% Bloeigarantie
Van de beste kwekers
+31 252 258 242

 ADVIES EN INSPIRATIE OVER BLOEMBOLLEN

meer lezen »
Heb je ooit gehoord van de XXL dahlia of reuze dahlia? Deze speciale variëteit heet officieel "Dinnerplate Dahlia's" en staat bekend om zijn gigantische bloemen. Ze worden vaak gebruikt als blikvangers in tuinen en perken. Vooral de variëteiten Café au Lait en Fleurél zijn erg populair. Duik in de wereld van Dinnerplate dahlia's en krijg tips over het planten en verzorgen van deze prachtige bloemen.
Als je amaryllis het niet doet of alleen maar groene bladeren produceert, kan dat frustrerend zijn. Er zijn een paar mogelijke redenen voor het niet bloeien en oplossingen om je amaryllis weer in bloei te krijgen.
In tegenstelling tot wat veel mensen denken, kun je vaste planten, net als bloembollen, het beste planten voor de eerste vorst in de herfst.
De dahlia is een prachtige zomerbloeier die zorgt voor een prachtig kleurenspel in de tuin. Om ervoor te zorgen dat hij zijn volle bloei kan ontvouwen, is het belangrijk om hem regelmatig te snoeien. Het terugsnoeien van dahlia's wordt ook wel snoeien genoemd. Het snoeien van dahlia's heeft veel voordelen voor de plant, zoals het bevorderen van een gezonde groei tot de eerste vorst en extra weelderige bloei. In deze blogpost geven we je 5 tips voor een uitbundige bloei van dahlia's.
Dahlia's zijn prachtige vaste bloeiers die onze tuinen kleurrijk opfleuren. Helaas zijn ze echter ook gevoelig voor plagen zoals naaktslakken. Deze kleine kruipertjes kunnen de tere bloemblaadjes en bladeren van een dahlia in een mum van tijd vernietigen. Gelukkig zijn er, als je geen chemische bestrijdingsmiddelen wilt gebruiken, een aantal natuurlijke manieren om slakken weg te houden en je dahlia's gezond te houden. In deze blogpost kijken we ook naar andere plagen die je dahlia's kunnen bedreigen en leggen we uit hoe je ze op natuurlijke wijze op afstand kunt houden.
De grootte van bloembollen is een belangrijke factor in de kwaliteit en het uiterlijk van de bloemen en planten die eruit groeien. Het is dus niet verwonderlijk dat er veel vraag is naar grotere bollen. Maar waarom is dit zo belangrijk en hoe wordt de bolmaat gemeten?
Tags: tulpen, bolmaat
Wil je inspiratie opdoen voor je eigen klein Keukenhof in de tuin? Delen van de Keukenhof Tuinen zijn beplant met onze bloembollen, zodat jer onze producten ter plekke kan bekijken en inspiratie kan opdoen. Kom langs bij een van onze twee stands op Keukenhof! Hier kan je onze bloembollen bestellen en advies krijgen van onze deskundige medewerkers.
Balkonbakken en potten zijn een geweldige manier om je eigen balkon of terras een individueel tintje te geven. Ze kunnen gemakkelijk zelf worden geplant en bieden de perfecte mogelijkheid om van jouw favoriete bloemen te genieten waar jij dat wil. Maar welke bloemen zijn geschikt voor een balkonbak of pot? Wat zijn de voordelen van planten in potten en waar moet je op letten bij het kiezen van de juiste bollen en knollen?
Wil je je tuin of balkon zo lang mogelijk versieren met kleurrijke dahlia's en kan je nauwelijks wachten om de eerste bloemen te bewonderen? Dan moet je in de winter beginnen met het kweken van dahliaknollen in potten! We leggen uit hoe het werkt en waar je op moet letten!
De herfst is de beste planttijd! Dit geldt ook voor krokusbollen. Krokussen behoren tot de eerste bollen die in de lente hun bloemen laten zien. Wij leggen je graag precies uit hoe je krokussen moet planten en waar je op moet letten!
QFB Gardening steunt verschillende goede doelen die kinderen het plezier van tuinieren en gemeenschapszin bijbrengen. Samen met de Flowers4Schools-campagne zijn nu 3.500.000 bloembollen aan Oekraïense scholen gedoneerd.
Het planten van bloembollen is weer in de mode! Je kan genieten van tuinieren in de herfstzon terwijl je de bollen plant en in het voorjaar beloond worden voor je werk met een stralende lentetuin. Ben je geen professionele tuinier maar wil je beginnen met tuinieren? Wij geven je antwoord op de 10 meest gestelde vragen over bloembollen om je op weg te helpen:
1 van 5