Gratis bezorgd vanaf € 50,-
100% Bloeigarantie
Snelle levering
+31 252 258 242
Zodra je de eerste knopjes van de Narcissen ziet, weet je dat het voorjaar eraan komt. Deze vroege Voorjaarsbloeiers fleuren jouw tuin maar al te graag op. Veel mensen kennen de Narcis alleen in het geel, maar wist je dat wij ze ook in het wit, oranje, roze en gemengd verkopen?!
Er zijn zoveel verschillende bloembollen, maar welke bollen plant je nu wanneer? Er zijn twee categorieën, namelijk voorjaars- en zomerbollen. Zoals de naam al zegt, komen de voorjaarsbollen in het voorjaar op en de zomerbollen in de zomer.
Tulpen zijn een van de bekendste Voorjaarsbloeiers ter wereld. Wanneer je aan iemand vraagt waar deze prachtige bloem vandaan komt, geven veel mensen Nederland als antwoord. Maar wist je dat dit eigenlijk niet klopt? Honderden jaren geleden is de Tulp ontdekt in Centraal-Azië.
Als de zomer aan haar einde komt en de zomerbloeiers uitgebloeid raken, is het tijd om te zorgen dat ze vorstvrij kunnen overwinteren. Afhankelijk van de bolsoort kun je ze laten zitten of uit de grond halen. In deze blog lees je alles over het overhouden van zomerbollen.
Houd jij van een mooie, gekleurde tuin, maar wil je er weinig moeite voor doen? Dan zijn Verwilderingsbollen echt iets voor jou! Stop de bloembollen in het najaar in de grond en geniet het volgende voorjaar van deze schitterende bloemen. Het bijzondere aan Verwilderingsbollen is dat zij winterhard zijn en zij jarenlang terugkomen en zich vermeerderen.
Het voorjaar is voorbij en de Voorjaarsbloeiers zijn uitgebloeid. Maar wat doe je dan met de voorjaarsbollen? We krijgen vaak de vraag of het mogelijk is om de bloembollen over te houden en hoe je dit kunt doen. Dat leggen we in deze blog graag aan je uit!
Queen Flowerbulbs is in een nieuw jasje gestoken en heet vanaf nu QFB Gardening, Quality Flowerbulbs Gardening & more.
Op Keukenhof kun je elk jaar weer twee bloembollenwinkels met prachtige tuinen vinden van QFB Gardening!
Tot in het late voorjaar zijn de bollen nog te verkrijgen en door het ‘overhouden’ van een Amaryllisbol kun je er zelfs nog langer van genieten! Als je een Amaryllisbol overhoudt, betekent dat dat je de bol behandelt en bewaart om de bloem meerdere jaren achter elkaar te laten bloeien.
Regelmatig krijgen wij vragen van mensen over de wax Amaryllissen. Tijd dus om deze vragen eens op rijtje te zetten!
Of je tuin nu klein of groot is, er is altijd wel een plekje om bloembollen te planten. Plant bijvoorbeeld bloembollen in een border tussen de vaste planten. Vaste plantenborders bloeien in de regel pas vanaf half mei, dus voor die tijd geniet je van de bloembollen!.
Lasagne beplanting wordt ook wel etagebeplanting genoemd. Deze namen komen voort uit de wijze van planten (in lagen) van de bollen in een pot of in uw tuin. Deze plantwijze heeft als groot voordeel dat u op één plaats het hele voorjaar bloeiende bloembollen heeft.
1 van 2