Gratis bezorgd vanaf € 60,-
100% Bloeigarantie
Van de beste kwekers
+31 252 258 242

 ADVIES EN INSPIRATIE OVER BLOEMBOLLEN

meer lezen »
Als een van de eerste herauten van de lente, luiden narcissen de kleurrijke lente in. Met hun fleurige bloemen fleuren ze ook donkere lentedagen op. Wanneer moet je narcissen planten en wat gebeurt er met narcissen na de bloei? We vertellen het je!
Nederland staat bekend om zijn prachtig bloeiende tulpenvelden. Maar waarom worden de tulpen in de eerste plaats geplant en vervolgens in het voorjaar meteen weer gekopt?
Niet elke bol kan koude temperaturen verdragen. Sommige kunnen zonder problemen de winter in de grond blijven en zullen het volgende jaar weer bloeien, andere overleven de winter in de grond niet en weer andere vermenigvuldigen zich zelfs van jaar tot jaar. Maar wat is nu precies het verschil en welke bloembollen behoren tot welke categorie?
Voor sommige knolgewassen is het raadzaam de knollen voor het planten enkele uren of zelfs een hele nacht in water te laten weken. Voor welke bloemen geldt dit en waar moet je op letten?
Het is steeds belangrijker geworden dat een eigen huis een ware oase van welzijn is. Maar hoe krijg je dat felbegeerde vakantiegevoel in je eigen tuin en waarom is dat zo belangrijk?
Wil je een tuin vol bloemen van juli tot en met oktober? Dan is dit de TOP 3 uit ons assortiment!
Ben jij ook zo klaar met die ongezellige, saaie tegels in jouw tuin? Dan is het hoog tijd om tegels te wippen en meer groen te creëren!
Op zoek naar iets indrukwekkends voor in de tuin? Dan zijn Gladiolen echt iets voor jou. Gladiolen hebben prachtige groene stelen met opvallende bloemen in allerlei kleuren. Of je nu op zoek bent naar felle kleuren, zoals geel, oranje of rood of liever de wat zachtere kleuren als wit, roze of paars, de Gladiool heeft het allemaal!
Staat jouw tuin volop in de zon? Goed nieuws! Veel Vaste Planten staan maar al te graag op zonnige plekjes, maar wat is dat eigenlijk? En hoe combineer je deze planten met wat anders? Dat lees je allemaal in deze blog.
De ideale tijd om een border te planten is in het voorjaar of najaar. Bovendien hebben Vaste Planten weinig verzorging nodig. Toch is het wel belangrijk om ze te verzorgen, zodat ze goed groeien en bloeien. Het planten en verzorgen van Vaste Planten is helemaal niet moeilijk en met deze tips komt het helemaal goed!
Een zomerbloeier die prachtige felle kleuren heeft, is de Begonia. Met de kleuren geel, rood, roze, oranje en wit zorgen ze voor een kleurenexplosie in je tuin, border of op het balkon. In ons assortiment vind je de Knolbegonia.
Vind jij de bijen en vlinders ook zulke mooie en nuttige beestjes? Wij ook! Maar wist je dat er de afgelopen jaren een wereldwijde bijen- en vlindersterfte ontzettend toeneemt? Dit komt onder meer door een gebrek aan nectar en stuifmeel.
1 van 4