De beste bolmaten
100% Bloeigarantie
Van de beste kwekers
+31 252 258 242

Hardheidszones

We willen dat je optimaal geniet van onze prachtige bloembollen. Om de beste resultaten te behalen, is het belangrijk om stil te staan bij de hardheidszones. Hardheidszones geven aan of de bloembol in een bepaald gebied kan overleven. De hardheidszones zijn gebaseerd op de gemiddelde minimumtemperaturen van elke zone. Factoren zoals zon, wind, regen of sneeuw kunnen ook invloed hebben op de minimumtemperaturen. 

Met behulp van de onderstaande kaarten kun je gemakkelijk vinden in welke hardheidszone je woont, zodat je de bloembollen kunt kopen die geschikt zijn voor jouw zone. 

Hardheidszone kaart Nederland

Nederland-Hardiness-map

Hardheidszone kaart België

Belgie-Hardiness-mapSgtwTLOr87CsC

Wil je bloembollen bestellen voor bijvoorbeeld familie of vrienden die in een ander gebied wonen? Neem dan een kijkje op de volgende website, die informatie geeft over alle hardheidszones in verschillende gebieden. 

 

Nog een tip voor als je bloembollen voor in de VS wil kopen. Voor zones 7 en 8 (in de Verenigde Staten) moet je de voorjaarsbloeiende bollen in een kunstmatig koude omgeving houden om later te laten bloeien. Bewaar ze ongeveer zes weken op een koele, donkere plaats (bij voorkeur in de koelkast) om de winter na te bootsen.