Gratis bezorgd vanaf € 55,-
100% Bloeigarantie
Snelle levering
+31 252 258 242
Regelmatig krijgen wij vragen van mensen over de wax Amaryllissen. Tijd dus om deze vragen eens op rijtje te zetten!
Of je tuin nu klein of groot is, er is altijd wel een plekje om bloembollen te planten. Plant bijvoorbeeld bloembollen in een border tussen de vaste planten. Vaste plantenborders bloeien in de regel pas vanaf half mei, dus voor die tijd geniet je van de bloembollen!.
Lasagne beplanting wordt ook wel etagebeplanting genoemd. Deze namen komen voort uit de wijze van planten (in lagen) van de bollen in een pot of in uw tuin. Deze plantwijze heeft als groot voordeel dat u op één plaats het hele voorjaar bloeiende bloembollen heeft.
Het was jullie misschien nog niet opgevallen maar al onze bloembollen pakketten zijn vernoemd naar steden waar ooit de Olympische Spelen zijn georganiseerd. We gaan er een paar aan jullie voorstellen.
De Allium staat ook wel bekend als Sierui of Look. De bloembol van een Allium is directe familie van de ui, die wij kennen als groente. De bollen hebben ook de uiterlijke kenmerken, en de geur van een ui zoals je die in de keuken gebruikt.
Regelmatig krijgen wij de vraag “wanneer is de Keukenhof op haar mooist?” of “wanneer kan ik het best naar Keukenhof gaan?”.

Deze vraag beantwoorden is nog niet zo heel makkelijk want het is natuurlijk ook afhankelijk van wat je wilt zien.
Hebben jullie ook zo’n moeite om te bepalen welke bloembol nu het beste waar in de tuin moet komen te staan? Wij gaan jullie een paar tips geven die je gaan helpen met het bepalen van de beste plek voor je bloembollen!
Wist je dat.......
De Tulpen van origine helemaal niet uit Nederland komen maar uit het Ottomaanse Rijk (het huidige Turkije)?? Zo is een product dat wereldwijd bekend staat als oer Hollands dus helemaal niet Hollands!
Het dahliaseizoen is begonnen! We zijn live met een vernieuwd assortiment dat ruimer is dan ooit tevoren: we gaan helemaal los dit voorjaar.
Wist je dat in Nederland 15.549 hectare bloembollen worden geteeld? Lees verder voor nog meer leuke weetjes.
Wat is de beste tijd om bloembollen te kopen? De eerste vraag die wij dan terugstellen is welke bloembollen wil je kopen? Zomerbloeiers of Voorjaarsbloeiers?
Nu buiten de Hyacinten weer bloeien is het weer tijd voor de jaarlijkse bloemen mozaïek wedstrijden in de Bollenstreek. Sinds enkele dagen wordt er door meer dan 40 verschillende scholen, straten, verenigingen en bedrijven hard gewerkt om 16 april klaar te zijn voor de wedstrijd.
2 van 2