De beste bolmaten
100% Bloeigarantie
Van de beste kwekers
+31 252 258 242

3 redenen waarom je vaste planten in de herfst moet planten!

Wanneer vaste planten planten? Veel van onze klanten stellen deze vraag. In tegenstelling tot wat veel hobbytuiniers denken, is de beste tijd om vaste planten te planten niet in de lente maar, net als bij bloembollen, voor de eerste vorst in de herfst. Wij vertellen je waarom:

1. Lager risico op droge grond

Naarmate de lente en zomer warmer en droger worden, bestaat het risico dat pas geplante winterharde vaste planten in de lente niet genoeg water krijgen. In de herfst daarentegen valt er meestal nog voldoende regen om de vers geplante vaste planten goed te voeden. Zo bespaar je tijd en heb je minder water nodig voor irrigatie.

2. Warme grond bevordert de wortelontwikkeling

In de lente is de grond erg koud na de lange winter. In de herfst is hij echter nog relatief warm van de zomer. Dit betekent dat het plantgoed in de herfst sneller kan wortelen en de voedselrijke, warme grond betekent ook dat ze zich sterker en krachtiger ontwikkelen dan in de lente. Dit maakt planten nog resistenter!

3. Geniet al in het voorjaar van je vaste planten

Als je al in de herfst hebt getuinierd, kun je vanaf het begin van de lente van je tuin genieten. Zo is je tuin een van de eerste die in al zijn glorie straalt en heb je genoeg tijd voor andere taken, zoals het verzorgen van je moestuin.

 TIPP: Met groenblijvende vaste planten kun je zelfs in de winter kleur in je tuin brengen.

Gelieve de cijferreeks in het hiernavolgende tekstveld in te voeren

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.