De beste bolmaten
100% Bloeigarantie
Van de beste kwekers
+31 252 258 242

Zonnige plekjes opfleuren met Vaste Planten

Staat jouw tuin volop in de zon? Goed nieuws! Veel Vaste Planten staan maar al te graag op zonnige plekjes, maar wat is dat eigenlijk? En hoe combineer je deze planten met wat anders? Dat lees je allemaal in deze blog. 

Vaste Planten houden van de zon

Veel Vaste Planten genieten enorm in de zon. Maar wat betekent “volle zon”? Wanneer er in de zomer op een plek meer dan 5 uur de zon schijnt, spreken we van volle zon. Nu vraag je je waarschijnlijk af hoe je weet of jouw favoriete plant ook geschikt is voor in de zon. Door te kijken bij standplaats bij onze productspecificaties, zie je waar de planten perfect tot hun recht komen. Deze planten kun je toepassen in borders, als bodembedekkers, maar ook in potten of bakken op het balkon. Daarnaast is het belangrijk om te weten dat de Vaste Planten verschillende bloeitijden hebben. Door te variëren met bloeitijden van het voorjaar tot het najaar, geniet je het langst van deze kleurenspektakels in jouw tuin of op het balkon! Bovendien zijn veel Vaste Planten die graag in de zon staan echte bijen- en vlinderlokkers. Hierdoor stimuleer je gelijk de biodiversiteit. 

Het combineren van Vaste Planten

Het allermooiste is om verschillende Vaste Planten te combineren met elkaar. Niet alleen omdat je dan kunt variëren in kleur, maar ook in bloeitijden. Zo voorkom je namelijk dat de tuin op een bepaald moment in het jaar ineens kale plekken heeft. Maar hoe creëer je nu eigenlijk de mooiste border? Hiervoor hebben we een aantal tips. Bedenk vooraf wat je precies wil. Door in de border 3 rijen te maken, kun je goed rekening houden met het verschil in kleur, bloeitijd en bloeihoogte. Wij raden aan om in de voorste rij de laagste Vaste Planten te plaatsen, zoals onze bodembedekkers. In de middelste rij plant je de middelhoge soorten en de achterste rij komen de hoogste Vaste Planten. Door de filter “bloeihoogte” te gebruiken, kies je gemakkelijk de hoogtes van jouw Vaste Planten. Doordat je de Vaste Planten in rijen plant met verschillende hoogtes, weet je zeker dat ze allemaal tot hun recht komen. Wil je een levendig kleurenspektakel? Kies dan Vaste Planten met mooie kleuren bloemen. Daarnaast is het erg mooi om er wat bladplanten tussen te plaatsen, zodat je ook wat rust in de border brengt. 

Soorten Vaste Planten voor in de zon

Nu je meer weet over de Vaste Planten voor in de zon, wil je vast wat voorbeelden van deze planten. Hieronder hebben we de bekendste soorten neergezet, maar uiteraard zijn er nog veel meer mogelijkheden waar je uit kunt kiezen!

Echinacea 

Echinacea is een lust voor het oog. Deze plant is zowel in het roze als in het wit beschikbaar en staat ook wel bekend onder de naam roze of witte zonnehoed. Dit komt mede door de vorm van de bloemetjes, die lijken op een hoed. 

Zonnige-plekjes-opfleuren-met-vp-sub01

Helianthemum

Deze Vaste plant wordt ook wel het Zonneroosje genoemd en is een plaatje om te zien. Zowel in het roze als in het wit zijn ze een echte eye catcher voor in de tuin. De bloemetjes zijn erg subtiel en fijntjes, wat de plant erg speciaal maakt. 

Zonnige-plekjes-opfleuren-met-vp-sub02

Phlox

Phlox is een heerlijk geurende Vaste Plant en daarnaast erg mooi om te zien. Deze plant is beschikbaar in roze, wit en paars en maakt jouw tuin helemaal af. Ze groeit in de zomer en heeft een bloeihoogte van 50 tot 60 centimeter.

Zonnige-plekjes-opfleuren-met-vp-sub03

Campanula

Deze Vaste Plant heeft een warme blauwe/paarse kleur. Ze kan zich flink uitbreiden, waardoor de plant perfect is als bodembedekker. Met haar hoogte van 20 tot 30 centimeter wordt ze ook wel de kruipende klokjesbloem genoemd een ook zeer geschikt voor in rotstuinen. 

Zonnige-plekjes-opfleuren-met-vp-sub04

Weet jij al met welke Vaste Planten je de plekjes in de volle zon opvrolijkt? Daarnaast heb je waarschijnlijk ook schaduwplekjes in de tuin of op het balkon. Ook hiervoor hebben wij speciale Vaste Planten. Alles over Vaste Planten voor in de schaduw lees je hier!

Gelieve de cijferreeks in het hiernavolgende tekstveld in te voeren

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.