De beste bolmaten
100% Bloeigarantie
Van de beste kwekers
+31 252 258 242

Wat is het verschil tussen Voorjaars- en Zomerbloeiers?

Er zijn zoveel verschillende bloembollen, maar welke bollen plant je nu wanneer? Er zijn twee categorieën, namelijk voorjaars- en zomerbollen. Zoals de naam al zegt, komen de voorjaarsbollen in het voorjaar op en de zomerbollen in de zomer. Belangrijk is om te weten welke bollen onder welke categorie vallen, zodat je ze niet op het verkeerde moment plant. We willen natuurlijk niet alsnog met een kale tuin zitten, toch?!

Een kleurenspektakel in de lente

Voorbeelden van voorjaarsbollen zijn de Krokussen, Narcissen, Tulpen, Hyacinten, Camassia’s, Irissen, Blauwe Druifjes, Fritillaria’s, maar er zijn nog veel meer soorten! Ons gehele assortiment vind je onder het kopje ‘Voorjaarsbloeiers’. Deze bollen zijn te bestellen tussen maart en november. Vanaf halverwege september kun je ze bij jou thuis verwachten. Wanneer je Voorjaarsbloeiers in het najaar plant, geniet je het volgende voorjaar van het kleurenspektakel in je eigen tuin, op het terras of balkon. Tijdens het kopen van de bollen raden wij aan op een aantal dingen te letten. De bloemen hebben namelijk een verschil in bloeitijd, bloeihoogte, kleur en standplaats. Ga voor een combinatie van vroege en late bloeiers, zodat je het hele voorjaar kan genieten van jouw eigen mini Keukenhof! Wij hebben alle specificaties bij de producten gezet, zodat jij gemakkelijk een selectie maakt, die bij jou past. 

Voorjaarsbloeiers planten

Het mooiste is om vroege voorjaarsbloeiers bij elkaar te planten, omdat ze vaak bescheiden bloemen hebben. Hierdoor vallen ze beter op dan wanneer ze verspreid staan over de tuin. Als je bij de filter op bloeitijd klikt, kun je een maand selecteren. Hierdoor krijg je een duidelijk overzicht welke bloemen wanneer groeien. Een andere tip is om Lasagnebeplanting toe te passen. Hierbij plant je de bollen in lagen boven elkaar. De late bloeiers plant je in de onderste laag en de bovenste laag bestaan uit de vroege bloeiers. Zo geniet je in het voorjaar maandenlang van verschillende soorten bloemen. Meer planttips nodig? Lees het in onze blog over het planten van bloembollen

Wat-is-het-verschil-tussen-vjb-en-zb-sub01

Geniet van je kleurrijke zomertuin

Nu je maandenlang hebt genoten van je voorjaarstuin, is het natuurlijk wel zo leuk om ook nog van kleur te genieten in de zomer. Hiervoor hebben we prachtige Zomerbloeiers in ons assortiment, zoals Dahlia’s, Begonia’s, Gladiolen, Zantedeschia’s en nog veel meer. Ons hele aanbod vind je onder het kopje ‘Zomerbloeiers’. Deze zijn te bestellen tussen februari en mei/juni. 

Het planten van Zomerbloeiers

Oorspronkelijk komen de Zomerbloeiers uit subtropische gebieden, zoals Zuid-Amerika en Zuid-Afrika. Deze bollen houden van warme temperaturen en een vochtige omgeving. Het is daarom belangrijk dat je de bollen pas plant als de laatste nachtvorst is geweest. Vaak is dit eind april/begin mei, maar het ideale moment is na IJsheiligen. Wanneer je bollen plant voordat de laatste vorst is geweest, is de kans groot dat de bloemen niet bloeien en de bollen gaan rotten. De zomerbollen plant je ongeveer 3 tot 5 centimeter diep, omdat hier de grond nog vrij warm is. Alle specificaties en instructies vind je bij de producten zelf, waardoor je een duidelijk overzicht hebt wat bijvoorbeeld de kleur, bloeihoogte, en plantdiepte is. 

Let op: De meeste zomerbollen, zoals bijvoorbeeld de Dahlia’s en Begonia’s, niet winterhard zijn. 

Wat-is-het-verschil-tussen-vjb-en-zb-sub02

Heb je nog vragen over Voorjaars- of Zomerbloeiers? Stel ze gerust aan onze klantenservice

Gelieve de cijferreeks in het hiernavolgende tekstveld in te voeren

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.