De beste bolmaten
100% Bloeigarantie
Van de beste kwekers
+31 252 258 242

Verzorging en planttips voor Vaste Planten

Na het planten van Vaste Planten heb je jarenlang plezier van een mooie tuin. Het aanschaffen van Vaste Planten doe je vanaf het vroege voorjaar tot in de herfst. Het is mogelijk om Vaste Planten het hele jaar door te planten, behalve als het vriest. De ideale tijd om een border te planten is in het voorjaar of najaar. Bovendien hebben Vaste Planten weinig verzorging nodig. Toch is het wel belangrijk om ze te verzorgen, zodat ze goed groeien en bloeien. Het planten en verzorgen van Vaste Planten is helemaal niet moeilijk en met deze tips komt het helemaal goed!

Planttips voor Vaste Planten op kwekerspot:

  1. Allereerst zoek je een mooi plekje waar je de Vaste Plant wil hebben. Hierna maak je met een plantschepje een ruim plantgat.
  2. Haal vervolgens de Vaste Plant uit de kwekerspot en maak voorzichtig de wortels een beetje los. 
  3. Zet de plant op de juiste hoogte in het plantgat, let hierbij op dat de bovenkant van het kluitje gelijk staat met het niveau van de grond. Bij onze productspecificaties vind je de ideale plantdiepte voor de Vaste Planten. Hierdoor weet je zeker dat je diep genoeg plant. 
  4. Nu de plant in het gat staat is het tijd om het gat te vullen met aarde. Druk dit vervolgens stevig aan. 
  5. Tot slot geef je de plant ruim water. Houd de plant regelmatig in de gaten of het genoeg water heeft. Vooral als het erg droog is, is het belangrijk om de plant wat water te geven, zodat je verdroging van de Vaste Plant voorkomt.  

EXTRA TIP! Niet alleen de plantdiepte is belangrijk voor het mooiste resultaat, maar ook de onderlinge afstand met andere Vaste Planten. Voor kleine planten is een plantafstand van 20 tot 25 centimeter aan te raden. Bij grotere planten is de ideale afstand zo’n 50 centimeter. 

Verzorging van Vaste Planten

Zodra het voorjaar is, is het tijd om de Vaste Planten ‘op te schonen’. Knip alle dode stengels af en haal het dode blad weg. De reden dat je dit pas in het voorjaar doet, is dat het in de winter nog voor bescherming zorgt tegen de kou. De wintergroene Vaste Planten die er nog goed uitzien, kun je met rust laten. Ziet een Vaste Plant er niet meer zo mooi uit? Knip de plant net boven de grond af. Zo groeien ze vanzelf weer mooi aan. Wanneer een Vaste Plant het in mei nog niet doet, is de plant waarschijnlijk dood en kun je de plant het beste vervangen door wat nieuws. TIP! Om zo lang mogelijk van veel bloemen te genieten, raden wij aan om uitgebloeide bloemen weg te knippen. Hierdoor geeft de Vaste Plant steeds meer bloemen. 

Vaste Planten in de winter

De meeste Vaste Planten zijn geschikt om te overwinteren. De Vaste Planten in de volle grond bescherm je in de winter door de border pas in het voorjaar op te ruimen. Verspreid in de winter of het vroege voorjaar een laagje compost tussen de Vaste Planten. Dit zorgt namelijk voor een goede structuur van de grond en daarnaast houdt compost ook veel vocht vast. 

Benieuwd naar het assortiment Vaste Planten? Bekijk al onze Vaste Planten!

Verzorgins-en-planttips-vp-sub

Gelieve de cijferreeks in het hiernavolgende tekstveld in te voeren

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.