De beste bolmaten
100% Bloeigarantie
Van de beste kwekers
+31 252 258 242

Tegelwippen voor meer groen

Ben jij ook zo klaar met die ongezellige, saaie tegels in jouw tuin? Dan is het hoog tijd om tegels te wippen en meer groen te creëren! De kleurrijke bloemen en planten zorgen voor een vrolijk uitzicht en bovendien help je mee met de biodiversiteit, het verminderen van wateroverlast, droogte en hittestress. In deze blog vertellen we je hoe je jouw tuin omtovert tot een groene oase. 

Een groen begin

Allereerst is het belangrijk om te bedenken wat je in jouw tuin wil planten. Ga je voor bloembollen voor in het voorjaar of de zomer, of ga je juist voor vaste planten? Bedenk bij deze keuzes ook of je juist een zonnige tuin hebt of eentje met veel schaduw. Er zijn namelijk speciale schaduwplanten, maar ook bloembollen en planten die graag in de volle zon staan. Daarnaast is het handig om rekening te houden met de bloeitijd. Als je verschillende bloembollen en vaste planten plant met een variatie van vroege en late bloeitijd, geniet je het langst van een groene tuin. 

Tegels eruit, groen erin

Wanneer je tegels eruit haalt, is het handig om een beetje diep te graven. We raden aan om zo’n 30 centimeter zand te verwijderen en vervolgens het gat te vullen met tuinaarde. Het is namelijk belangrijk dat de grond voedzaam is en goed waterdoorlatend, zodat de bloembollen en planten niet gaan rotten. Hoe diep de bloembollen of vaste planten geplant moeten worden is afhankelijk van de soort. Dit vind je bij de desbetreffende producten onder het kopje ‘productspecificaties’. Hier vind je ook direct of de soort juist in de zon of liever in de schaduw staat. Vergeet na het planten van de bloembollen of vaste planten niet om regelmatig water te geven. Het is natuurlijk zonde als jouw favoriete voorjaars- of zomerbloeiers verdrogen!

 Tegelwippen-voor-meer-groen-subjpg

Foto links: NK Tegelwippen - https://nk-tegelwippen.nl/ - Foto rechts: Sjon Heijenga - https://www.sjon.nl/

NK tegelwippen

Wist je dat er tegenwoordig zelfs een NK tegelwippen wordt gehouden? Het doel van deze actie is om tuinen te vergroenen. Een groene tuin ziet er namelijk niet alleen leuk uit, maar het helpt ook om wateroverlast, droogte en hittestress te verminderen. Het NK tegelwippen houdt in dat verschillende gemeenten een wedstrijd houden wie de meeste tegels wipt. Wil jij ook meedoen met deze leuke actie en ben je benieuwd of jouw gemeente meedoet? Neem dan een kijkje op de speciale NK tegelwippen-site

Wil jij jouw tuin groener maken? Bekijk ons assortiment voorjaarsbollen, zomerbollen of vaste planten en creëer een kleurrijke tuin!

 

Gelieve de cijferreeks in het hiernavolgende tekstveld in te voeren

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.