De beste bolmaten
100% Bloeigarantie
Van de beste kwekers
+31 252 258 242

Meehelpen aan de biodiversiteit, maar hoe?

Vind jij de bijen en vlinders ook zulke mooie en nuttige beestjes? Wij ook! Maar wist je dat er de afgelopen jaren een wereldwijde bijen- en vlindersterfte ontzettend toeneemt? Dit komt onder meer door een gebrek aan nectar en stuifmeel. Bijen en vlinders zijn zeer belangrijk voor de biodiversiteit en de voedselproductie. In deze blog vertellen wij jou hoe je een positieve rol kunt spelen voor de biodiversiteit, waardoor de bijen, vlinders en andere insecten je zeer dankbaar zullen zijn!

Wanneer je in de tuin of op het balkon bloembollen en vaste planten plant, geniet je na een tijdje van een prachtige, kleurrijke tuin. Een tuin vol met bloemen en planten trekken vlinders en bijen aan. Ze zijn namelijk gek op felle en warme kleuren. In de categorie bijen- en vlinderlokkers vind je alle vaste planten waar deze beestjes gek op zijn. Op zoek naar een bepaalde kleur, bloeitijd of bloeihoogte? Gebruik dan onze filters, zodat je gemakkelijker vindt wat je zoekt.

Maandenlang een aantrekkelijke tuin

Door zowel voorjaars- als zomerbollen te planten, trek je maandenlang bijen, vlinders en andere insecten naar je tuin. In het voorjaar genieten ze bijvoorbeeld van de Blauwe Druifjes en in de zomer van Dahlia’s en Gladiolen. Daarnaast kun je ook nog kiezen uit ons vaste plantenassortiment, waar vele soorten bijen- en vlinderlokkers te vinden zijn. Neem bijvoorbeeld de Echinacea, ook wel zonnehoed genoemd, die er in verschillende kleuren is. De rode zonnehoed (Echinacea purpurea) is een grote favoriet bij de Aurelia, een zeldzame vlinder. Wie weet spot jij dit prachtige beestje in jouw tuin! Ook de Phlox of Lavendel doet het erg goed.  Maar ook een aantal kruiden zijn erg aantrekkelijk, zoals de salie en rozemarijn. Een mooie bijkomstigheid is dat je deze planten ook weer kunt gebruiken in de keuken. 

Meehelpen-aan-de-biodiversiteit-sub01

Bijen en vlinders blij, maar ook de planten

Niet alleen bijen en vlinders worden blij van bloemen en planten, maar zij ook van hen! Planten reageren namelijk op zoemende bijen. De bloemen reageerden op het gezoem en produceerden binnen drie minuten veel zoetere nectar. Bijzonder, toch?!

Verzorging van de bijen- en vlinderlokkende planten

De herfst is ideaal om vaste planten te planten. Hierdoor krijgen ze extra tijd om wortels aan te maken, waardoor ze beter groeien en bloeien. De ideale plaats voor bijen- en vlinderlokkers zijn plaatsen in de zon. Na de bloei raden wij aan om ze terug te knippen tot ongeveer 20 centimeter. Hierdoor geven ze vaak een tweede bloei in de late zomer. 

Overtuigd om een eigen ecotuin te creëren? Bekijk dan gauw onze bijen- en vlinderlokkers en kies jouw favorieten! 

Meehelpen-aan-de-biodiversiteit-sub02

Gelieve de cijferreeks in het hiernavolgende tekstveld in te voeren

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.