De beste bolmaten
100% Bloeigarantie
Van de beste kwekers
+31 252 258 242

Groei en bloei garantie

Welke garantie wordt er per product gehanteerd? 

Onze groenproducten, zoals onze zomer- en voorjaarsbloembollen en vaste planten zijn met de grootst mogelijke zorg gekweekt en zijn van uitstekende kwaliteit. Voor het verkrijgen van het gewenste eindresultaat is het belangrijk dat de aanwijzing op onze site en/of de meegestuurde (plant-) instructie opgevolgd wordt.

Gezien het feit dat wij werken met een natuurproduct kan er altijd iets mis gaan, hetzij bij ons, onderweg met de koerier of in je tuin. Je hoeft je echter geen zorgen te maken, je bent echter verzekerd van onze groei- en bloeigarantie.

Voor alle artikelen die je bij ons koopt, geldt de wettelijke garantie. Wettelijke garantie wil zeggen dat een product datgene is of moet doen wat de consument er in alle redelijkheid van mag verwachten, in geval van groenproducten betekent dat groeien. Je online orderbevestiging is ook meteen je garantiebewijs. Onze website voldoet aan de kwaliteitscriteria van Trusted Shops.

Valt je iets op aan de plant of bol of valt de groei tegen dan verwachten wij dat je direct contact met ons opneemt. Om aanspraak te maken op de groei en bloei garantie van voorjaarsbloeiers dien je je schriftelijk, direct zodra de situatie is geconstateerd, doch uiterlijk 1 juni te melden; o.a. gezien de mogelijkheid van het aanleveren van relevante foto's en mogelijke oplossing. Om aanspraak op de garantie te maken voor zomerbloeiers en winterharde vaste planten, dien je je uiterlijk 1 oktober te melden.

Dit kan het beste per e-mail via info@qfbgardening.com met vermelding van uw bestelnummer. 

Om de situatie goed te kunnen beoordelen en herhaling te voorkomen, is het van belang dat je ons een korte beschrijving geeft en een paar foto’s mee stuurt van de plant/bol en de plantlocatie. Als de aanspraak op onze garantie terecht is zullen wij dit zo snel mogelijk oplossen. Je krijgt dan bijvoorbeeld van ons gratis en zonder verzendkosten een nieuw product geleverd.

Tot 1 jaar groei- en bloeigarantie

 • Op alle winterharde vaste planten ontvang je één jaar groei- en bloeigarantie tot het einde van de eerste bloeiperiode van het product. 
 • Voorjaarsbloeiers: 1 groeiseizoen van start levering tot uiterlijk 31 mei het volgende jaar
 • Zomerbloeiers: 1 groeiseizoen  van start levering tot uiterlijk 1 oktober van het zelfde jaar
 • (Wax-) Amaryllis: gezien de aard van dit product geldt een termijn van eenmalige bloei van 1 tot 3 bloeistelen met meerdere bloemen elk.

 

Uiteraard gaan we hierbij wel uit van normale verzorging, zoals voldoende water geven, voldoende licht  en op tijd bemesten, verwaarlozing van planten is vanzelfsprekend niet gedekt.

Op een aantal zaken hebben wij geen controle en kunnen dan ook niet leiden tot garantieclaims. Dit zijn:

 • Niet opvolgen van plant- en verzorgingsinstructies
 • Schade ontstaan door verdroging of extreme hitte.
 • Schade ontstaan door extreem natuurgeweld in de vorm van hagel, extreme neerslag, wind of storm.
 • Afsterving of groeistoornis door slechte bodemstructuur (doorwortelbaarheid en ontwatering).
 • Schade ontstaan door vorst na levering.
 • Schade ontstaan door ongedierte, wild, schimmels en ondeskundig gebruik van bestrijdingsmiddelen na levering.
 • We versturen de producten in de periode om te planten, schade als gevolg van verkeerd en/of te lang bewaren in plaats van planten valt buiten de garantie.

 

Voor de warmere klimaat zones, zoals aangegeven op onze website gelden afwijkende garantievoorwaarden, neem in dit geval contact op met onze klantenservice.

De ervaring leert dat onze producten veelal de verwachtingen overtreffen. Onze klanten komen niet voor niets al jaren bij ons terug voor aanvullende aankopen. Daar zijn we trots op en stellen dit zeer op prijs!

De door ons extra aangeboden garanties, zoals de groei- en bloeigarantie, doen niets af aan de wettelijke garantie.