De beste bolmaten
100% Bloeigarantie
Van de beste kwekers
+31 252 258 242

Wil je een tuin vol bloemen van juli tot en met oktober?

Er gaat niets boven de kleurenpracht die de tuin oplicht in de zomer. Niet alleen wij krijgen een glimlach op ons gezicht wanneer we met een kopje koffie in de tuin of op het balkon genieten van de zon en de bloemen om ons heen, ook bijen, vlinders en andere insecten genieten tot in de herfst van het rijke voedselaanbod en verwennen ons met hun zachte gezoem. Om daar zo lang mogelijk van te kunnen genieten, hebben wij de top 3 van langbloeiers uit ons zomerbloeier assortiment voor je op een rijtje gezet!  

Verzorgingstips voor een lang bloeiseizoen:

 • De basis voor een gezonde bloei is goede grond en de juiste hoeveelheid water
 • Bemesting kan nuttig zijn om de plant voldoende kracht te geven voor een bijzonder lange bloeiperiode
 • Verwijder regelmatig oude bloemen. Op die manier steekt de plant haar energie niet in de vorming van zaden, maar in nieuwe bloemknoppen
 • Knip de overgebleven zomerbloemen na de bloei terug. Op die manier verbruiken ze minder energie en zijn ze volgend jaar weer mooi

 

Onze top 3 van langbloeiers uit ons zomerassortiment:

dauerbl-her

   1. Cosmos / Cosmea: Cosmea is een eenjarige bloem met filigraan bloemen, die ook geschikt zijn als snijbloemen. Hij bloeit van juni tot en met oktober. Deze zomerbloeier wordt tussen de 50 - 120 cm hoog, afhankelijk van het soort. Je kunt de plant na de bloei uit de grond halen en droog en vorstvrij bewaren gedurende de winter. Je kunt de vaste plant dan het voorjaar erop weer in de grond stoppen en nog een jaar lang genieten van de mooie aanblik. Tip: Voor een extra dimensie in de tuin kun je kiezen voor de zogenaamde chocoladebloem. Cosmos atrosanguineus verspreidt een verrukkelijk zoete chocoladegeur in je zomertuin.
   2. Dahlia's: Dahlia's zijn een geschenk voor elke tuin, omdat ze voortdurend nieuwe bloemen produceren. Dahlia’s bloeien van ongeveer juli tot aan de eerste vorst. Bovendien zijn Dahlia's verkrijgbaar in een ongelofelijke verscheidenheid aan kleuren, bloemvormen en groeihoogten. Dit betekent dat je je niet hoeft te beperken tot één dahliasoort, maar je ze naar hartenlust kan combineren. Tip: Je kan de bloeitijd van je dahlia's nog verder verlengen door ze in het voorjaar binnenshuis voor te trekken. Plant de dahliaknollen in een pot en bewaar deze vorstvrij, tot 18 graden Celsius in je huis of schuur en geef regelmatig water. Je kunt de Dahlia’s dan na de laatste vorst, rond half mei, in de tuin planten en al snel genieten van de eerste bloemen.
   3. Sedum: Sedum is een prachtige aanwinst voor je border. Hij bloeit van de nazomer tot laat in de herfst en zorgt zo nog voor kleur in de tuin. Zelfs als ze verwelkt zijn, is de meeste Sedum nog mooi om te zien. Sedum is verkrijgbaar in veel verschillende hoogtegroepen zodat ze prachtig kunnen worden gecombineerd, en zijn absoluut gemakkelijk te verzorgen. Deze zomerse vaste plant is ook winterhard en kan zelfs temperaturen van -25 graden Celsius verdragen. 

Welke vaste plant of zomerbloeier kies jij voor je zomertuin? Wat je ook kiest, denk er altijd aan om vaste planten en bollen of knollen te combineren om langdurig tuinplezier te creëren. Combineer ook zomerbloeiende planten uit verschillende hoogtegroepen. Hierdoor oogt je tuin of border bijzonder levendig en harmonieus.

Tags: Zomerbloeier
Gelieve de cijferreeks in het hiernavolgende tekstveld in te voeren

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.