De beste bolmaten
100% Bloeigarantie
Van de beste kwekers
+31 252 258 242

Welke Knollen in water laten weken voor het planten?

Voor sommige knolgewassen is het aan te raden de knollen voor het planten enkele uren of zelfs een hele nacht in water te laten weken. Op welke knollen is dit van toepassing en waar moet je op letten?

Welke knollen moeten in water geweekt worden voor het planten?

Voor sommige bloemknollen is het een goed idee om ze voor het planten van voldoende water te voorzien. Voornamelijk knollen van anemonen en ranonkels moeten vóór het planten in een bakje water worden gelegd. Deze behandeling zorgt ervoor dat de knollen opzwellen en dus later in de grond sneller beginnen te wortelen. Op die manier zullen ze bijzonder goed opkomen.  

Hoe lang moet je knollen water geven?

Je kan ranonkel- of anemoonknollen overnacht, maar ten minste 3-4 uur voor het planten, in een bak met lauw water leggen. Gewoon, lauw regenwater is ook bijzonder geschikt.

Dahliaknol ziet uitgedroogd uit – knol in water leggen voor het planten?

Dahlia knollen kunnen van de buitenkant soms uitgedroogd uitzien. De knol zelf droog bijna nooit uit. Als dahlia’s bij het planten droog uitzien, moet er voorzichtig geplant worden zodat de wortels niet beschadigt worden en afbreken. Na het planten moet je de bloemknol ruim water geven. Houd goed in de gaten dat de grond de eerste week na het planten goed vochtig blijft. Dat is het belangrijkst voor en goed begin. Dahliaknollen hoeven niet in water gelegd te worden. De kans is juist heel groot dat ze zich vol water zuigen en tijdens het planten afbreken. 

Moet ik andere bloembollen voor het planten in water zetten?

Nee! LET OP: De meeste bloembollen mogen niet in water gelegt geworden. In geen geval mag je bloembollen, zoals bijvoorbeeld Tulpen, Hyacinthen, Alliums of Krokussen gedurende lange tijd in water plaatsen. Integendeel: bloembollen moeten te allen tijde droog en koel worden bewaard. Als er te veel vocht is, is de kans groot dat de bollen gaan schimmelen en niet goed uitlopen. Je kan bloembollen in de grond zetten zonder enige voorbehandeling.

Gelieve de cijferreeks in het hiernavolgende tekstveld in te voeren

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.