De beste bolmaten
100% Bloeigarantie
Van de beste kwekers
+31 252 258 242

Wat is het beste moment om naar Keukenhof te gaan?

Regelmatig krijgen wij de vraag “wanneer is de Keukenhof op haar mooist?” of “wanneer kan ik het best naar Keukenhof gaan?”. 

Deze vraag beantwoorden is nog niet zo heel makkelijk want het is natuurlijk ook afhankelijk van wat je wilt zien.

Wil je genieten van een mooi park zonder dat er heel veel mensen rondlopen? Dan kun je het beste in de eerste 2 weken na de opening van het park komen, nadeel is wel dat er nog niet veel Tulpen bloeien. Is het al een paar dagen mooi weer geweest dan bloeien de Crocussen wel al volop en komen de Narcissen ook al op kleur.

Als je gek bent op Narcissen en Tulpen kun je het beste iets langer wachten en vanaf ongeveer 8 april komen. Dan komen de Narcissen volop in bloei afgewisseld met de vroegbloeiende Tulpen en hier en daar al een vroege Hyacint.

Vanaf half April bloeit de Keukenhof volop tot zeker de eerste week van mei. Gedurende deze weken is het een ware explosie van kleur en geur. Bijna dagelijks bloeien er andere soorten en lijkt het park niet meer op dat van de dag ervoor. Je kunt je bezoek nu ook mooi combineren met een fietstocht door de Bollenstreek (er is een mogelijkheid om fietsen te huren bij het park). Of je komt kijken naar het Bloemencorso van de Bollenstreek in april. De corso rijdt langs het park, je hoeft dus alleen maar even het park uit te lopen om te gaan kijken. Je kunt als de corso voorbij is uiteraard weer terug het park in. In deze weken is het park op haar drukst maar door de vele wandelpaden heeft u daar geen last van.

Na de eerste week van mei zijn veel van de bloembollen al uitgebloeid maar is er nog genoeg te zien. Zo bloeien buiten de laatste Tulpen en zijn er vele soorten bijzondere bolgewassen op hun mooist. Ook zijn er in de kassen nog verschillende shows te bewonderen waardoor je nog steeds waar voor je geld krijgt.

Het weer speelt natuurlijk wel een grote rol in de verschillende momenten van bloei. Is het al vroeg in het voorjaar warm weer dan zullen de bloembollen ook eerder bloeien.

Door de vele verschillende aanplant in het park is het ook een aanrader om het in elke periode een keer te bezoeken en zo alle verschillende stadia mee te maken.

Kortom: eigenlijk is geen dag hetzelfde!

Keukenhof molen

Gelieve de cijferreeks in het hiernavolgende tekstveld in te voeren

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.