De beste bolmaten
100% Bloeigarantie
Van de beste kwekers
+31 252 258 242

​Wanneer kan ik het beste bloembollen kopen?

Wat is de beste tijd om bloembollen te kopen? De eerste vraag die wij dan terugstellen is welke bloembollen wil je kopen, zomerbloeiers of voorjaarsbloeiers?

Zomerbloeiers: Deze bloembollen en knollen kun je al voorbestellen (pre-order) vanaf februari. Vanaf mei (na IJsheiligen half mei) kun je de zomerbollen en -knollen planten. Wij adviseren je te planten vóór de langeste dag (21 juni). Deze levende producten hebben zuurstof nodig. Als je de zomerbollen ontvangt vóór de plantperiode: bewaar de bollen en knollen dan in een schuur of garage, op een donkere en koele plek, maar wel vorstvrij. De meeste Zomerbloeiende bol- en knolgewassen bestaan voor het overgrote deel uit vocht en verdragen daardoor geen vorst. Zorg dat ze niet op de tocht staan.

Je kunt de zomerbloeiers ook voortrekken in een pot. Vanaf eind februari kunnen veel zomerbloeiers, zoals de knolbegonia's binnen al in potten geplant worden. Op een lichte plek en bij een temperatuur tot circa 18 graden Celsius begint de groei. Vanaf half mei kunnen de potten naar buiten, of kunnen de planten in de volle grond gezet worden. Door het voortrekken van zomerbloeiers wordt bereikt dat bij de aanplant na half mei al gelijk hele planten buiten aangeplant kunnen worden, in plaats van de anders nog kale bollen of knollen.

Het grote voordeel aan zomerbloeiers is dat ze snel groeien na het planten. Veel van deze gewassen bloeien ook nog erg lang of geven steeds nieuwe bloemen waardoor je de hele zomer kunt genieten van de frisse en felle zomerse kleuren.

Voorjaarsbloeiers: Bloembollen uit deze groep kun je al vanaf juni voorbestellen (pre-order). Wil je er zeker van zijn dat alle soorten nog leverbaar zijn is het aan te raden vroeg te bestellen. Zeker ons exclusieve assortiment is soms beperkt leverbaar en kun je dus misgrijpen als je laat bestelt. Je kunt de voorjaarsbloeiers bij ons bestellen tot in December. Het versturen van de Voorjaarsbloeiers begint al vroeg in September zodat je de bloembollen op tijd in huis hebt om deze te kunnen planten. Voorjaarsbloeiers kun je planten van September tot de Kerstmis.

Koop je je bloembollen in een tuincentrum of bouwmarkt dan zijn deze veelal van een beduidend mindere kwaliteit. Vaak zijn het kleine bolletjes en zitten ze al heel lang in een verpakking die niet onder de juiste omstandigheden is bewaard.

Bij QFB Gardening bewaren we ieder soort in de meest geschikte omstandigheden en verpakken we nooit teveel op voorhand. Hierdoor kunnen wij gegarandeerd de beste bloembollen leveren!

Wanneer bloembollen kopen

Gelieve de cijferreeks in het hiernavolgende tekstveld in te voeren

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.