De beste bolmaten
100% Bloeigarantie
Van de beste kwekers
+31 252 258 242

Waar plant ik mijn bloembollen?

Hebben jullie ook zo’n moeite om te bepalen welke bloembol nu het beste waar in de tuin moet komen te staan? Wij gaan jullie een paar tips geven die je gaan helpen met het bepalen van de beste plek voor je bloembollen!

Maak een tekening van je tuin en markeer hierop de plekken waar bomen, struiken en andere vaste beplanting staan.

Geef ook de kleuren en hoogte van de vaste beplanting aan. Zo voorkom je dat dat een mooi klein struikje plots verstopt is achter een groep hoge Tulpen.

Op de tekening is het ook praktisch om aan te geven waar de meeste zon is en waar de zon maar kort schijnt. Dit kan van invloed zijn op het soort bloembol dat je op zo’n plek kunt planten. Zo kunnen Tulpen bijvoorbeeld in de volle zon.

Na het maken van deze tekening kun je gaan indenken welke kleur en hoogte mooi passen bij de vaste beplanting. Het is het mooist om ook in het blad afwisselende kleuren groen door elkaar te gebruiken. Hierdoor vallen de verschillende gewassen meer op.

Nu komt het leukste gedeelte van de tuin indelen, het uitzoeken van de bloembollen! In onze shop kun je met het zoekmenu eenvoudig sorteren op hoogte, kleur en soort. Hiermee maken we het makkelijker om voor iedere plek in de tuin de juiste bloembollen te vinden. Hoge bloemen staan prachtig tussen je bestaande struiken. Zo kan de Allium wel tot 180 cm hoog worden! Ook Fritillaria's worden mooi hoog, zo'n 90 cm.

Wil je liever laag bloeiende voorjaarsbloeiers, denk dan aan Crocussen, Blauwe druifjes of laagbloeiende Tulpen.

Wanneer je alleen Tulpen wilt, dan selecteer je die als categorie en krijg je alle Tulpen te zien. Selecteer je ook nog een kleur dan krijg je alleen maar Tulpen te zien waarvan de bloem jouw gezochte kleur bevat. Zo hebben wij Tulpen van wit tot en met zwart!

Als je al je bloembollen hebt uitgezocht kun je op jouw tekening aangeven waar je deze wilt planten. Zo is het heel eenvoudig om als de bloembollen geleverd zijn ze op de juiste plek te planten.

Op onze site staat per product duidelijk met iconen aangegeven hoe hoog deze worden, hoe diep je de bol moet planten, hoe ver de bollen uit elkaar geplant moeten worden, in welke maanden de bloembollen bloeien, of de bollen verwilderen, of ze in een pot kunnen, als snijbloem gebruikt kunnen worden, of ze geuren en zelfs of ze hert en knaagdier bestendig zijn!

Veel plezier met jouw zoektocht naar bloembollen!

Waar-planten-subimage

Gelieve de cijferreeks in het hiernavolgende tekstveld in te voeren

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.