De beste bolmaten
100% Bloeigarantie
Van de beste kwekers
+31 252 258 242

Verwilderingsbollen, jarenlang plezier!

Houd jij van een mooie, gekleurde tuin, maar wil je er weinig moeite voor doen? Dan zijn Verwilderingsbollen echt iets voor jou! Stop de bloembollen in het najaar in de grond en geniet het volgende voorjaar van deze schitterende bloemen. Het bijzondere aan Verwilderingsbollen is dat zij winterhard zijn en zij jarenlang terugkomen en zich vermeerderen. Wanneer zij op een plek staan met de juiste licht- en luchtomstandigheden, heb je er vervolgens geen werk meer aan. Doordat zij zelf nieuwe bolletjes aanmaken, geniet jij elk jaar van meer!

Soorten Verwilderingsbollen

Veel voorjaarsbollen zijn geschikt om te verwilderen. Voorbeelden hiervan zijn Krokussen, Narcissen, Alliums, Anemonen, Hyacinten, Blauwe Druifjes, Camassia’s en een aantal Tulpen. In ons assortiment hebben wij meer dan 100 Verwilderingsbollen. Nieuwsgierig welke bollen dit zijn? Ga naar de voorjaarsbollen en klik op ‘filter’. Vink ‘ja’ aan bij verwildering en je ziet al onze Verwilderingsbollen!

Het planten van Verwilderingsbollen

Wanneer je Verwilderingsbollen plant, is het belangrijk dat je op een aantal dingen let. In het vroege najaar kan je de Verwilderingsbollen al planten. Plant de bloembollen uiterlijk in november, zodat je jaarlijks geniet van een kleurenspektakel. Plant de bollen ongeveer 3 keer zo diep als de grootte van de bol. Doe dit niet in strakke lijnen, maar juist willekeurig. Zo krijg je namelijk het mooiste effect. Bij de grotere bollen is het belangrijk om op te letten dat de puntjes naar boven liggen, omdat hier de bloem uit komt. Wanneer de grond hard is, raden wij aan om de grond eerst even om te spitten. Druk na het planten de grond nog even aan en laat de natuur verder haar werk doen.

Ideale standplaatsen

Verwilderingsbollen houden ervan dat de grond goed doorlatend en voedingsrijk is. Plekken waar zij ook graag staan, zijn onder bladverliezende bomen of struiken, in borders of tussen lage bodembedekkers. Wil je de bloembollen in het gras planten? Dat is uiteraard ook mogelijk! Belangrijk is wel dat je het gras pas maait nadat de bollen zich uitgezaaid hebben, dit is ongeveer 6 tot 8 weken na de bloei. Afhankelijk van de bloeitijd kun je het gras maaien in mei of juni. Hierna maakt het niet meer uit hoevaak je het gras maait. 

Verwilderingsbollen-sub01

De bollen zijn uitgebloeid, wat nu?

Knip de bloemen niet af als ze uitgebloeid zijn. Ze halen hier namelijk hun energie uit, zodat ze zich vermeerderen. De bollen zorgen zelf voor nieuwe bolletjes, waardoor je het volgende voorjaar opnieuw geniet van een kleurenexplosie. 

Ben je enthousiast geworden en wil je ook Verwilderingsbollen? Bekijk ons aanbod hier! Heb jij nog vragen over verwilderingsbollen? Stel ze gerust aan onze klantenservice.

Gelieve de cijferreeks in het hiernavolgende tekstveld in te voeren

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.