De beste bolmaten
100% Bloeigarantie
Van de beste kwekers
+31 252 258 242

In de Spotlights: ALLIUM Bloembollen!

De Allium staat ook wel bekend als Sierui of Look. De bloembol van een Allium is directe familie van de ui, die wij kennen als groente. De bollen hebben ook de uiterlijke kenmerken, en de geur van een ui zoals je die in de keuken gebruikt. De bol van een Allium is opgebouwd uit rokken, als je hem door zou snijden dan is het net een ui.

Er zijn heel veel verschillende Alliums, die erg kunnen verschillen in hoogte, van 10 cm tot wel 150 cm! Ook verschild de grootte van de bloem. De “bloem” van een Allium is feitelijk opgebouwd uit heel veel kleine bloemetjes die samen een bolvormige bloem vormen.

De Allium komt het beste tot zijn recht op een plekje in de zon. Door de late bloeitijd komen de Alliums prachtig tot hun recht tussen de vaste planten in uw tuin. In tegenstelling tot vele andere bolgewassen kun je ook 1 grote Allium planten. Door de grote bloemen geeft dit al een prachtig effect.

Wij hebben in ons assortiment gekozen voor de Allium soorten met grote bloemen om dat deze in onze ogen de meeste sierwaarde bieden. Wij horen natuurlijk graag van jullie of en welke andere soorten jullie willen zien. Laat het ons weten via Facebook of e-mail.

Allium Globemaster

Gelieve de cijferreeks in het hiernavolgende tekstveld in te voeren

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.