De beste bolmaten
100% Bloeigarantie
Van de beste kwekers
+31 252 258 242

Hoe werkt dat nu eigenlijk met die bloembollen in wax?

Regelmatig krijgen wij vragen van mensen over de wax Amaryllissen. Tijd dus om deze vragen eens op rijtje te zetten!

Gaat mijn Wax Bloembol ook echt bloeien nu hij in de wax is gegoten?

Onze Wax Amaryllissen bloeien gegarandeerd. Wij verkopen alleen de beste kwaliteit en iedere wax bloembol die wij verkopen wordt eerst gekeurd door onze keurmeester. Hierdoor versturen wij alleen wax bloembollen waar wij 100% achter staan.

Hoe kan het dat de wax Amaryllis bloeit terwijl ik hem geen water hoef te geven of te planten?

De Amaryllis is een bloembol die zoals wij dat noemen “droog bloeit”. Dit betekent dat de bloembol alle voedingsstoffen bij zich draagt die hij nodig heeft om te bloeien. De Amaryllis bloeit door deze techniek éénmaal met minimaal 2 stelen. Een “gewone” Amaryllisbol kun je meerdere jaren laten bloeien als je er goed mee omgaat. Dat de Wax Amaryllis maar 1 keer bloeit word ruimschoots vergoed door de extra sierwaarde van de bol.

Blijft de Wax Amaryllis wel staan als hij bloeit?

Dankzij een speciaal metalen voetje dat onder de bol zit valt de Wax Amaryllis niet om en kun je zorgeloos genieten van de prachtige bloemen.

Kan ik zelf ook bloembollen waxen?

Het is aan iedereen vrij om het te proberen maar vergeet niet dat er eerst jaren proberen en mislukken aan vooraf is gegaan om het product zo mooi en goed te krijgen als het nu is. Veel van de verschillende methodes van waxen en preparatie van de bloembollen zijn dan ook gepatenteerd door de bedenkers.

Welke kleur bloem krijgt mijn Wax Amaryllis?

Aan het begin van het Wax Amaryllis “seizoen” worden er vooral rode Amaryllissen gebruikt. Dit heeft te maken met de “graagte” van de bol, dit betekent de snelheid waarmee de bol wil gaan bloeien. Uit de testen is gebleken dat sommige soorten sneller en vroeger in het jaar gaan bloeien dan andere soorten. Later in het jaar worden er ook andere kleuren zoals wit en wit/rood gewaxt.

Waarom staat de kleur van de bloem niet aangegeven op de productpagina?

Vanwege de grote vraag naar Wax Amaryllisbollen kunnen wij helaas nog niet exact aangeven welke kleur er voor welke wax soort is gebruikt. Het is zeker wel onze bedoeling dit in de toekomst te gaan weergeven. Bij bestellingen van 100 stuks of meer kunnen wij op aanvraag wel aangeven welke kleur er wordt gebruikt.

Bloembollen-in-wax-sub

Gelieve de cijferreeks in het hiernavolgende tekstveld in te voeren

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.