De beste bolmaten
100% Bloeigarantie
Van de beste kwekers
+31 252 258 242

Bloembollen; wat zijn de voordelen ervan?

Bloembollen; wat zijn de voordelen ervan? Nu het weer tijd is om de bloembollen te planten leggen we je graag uit wat de voordelen zijn en wat er zo leuk aan bloembollen is. 

Er zijn twee soorten bloembollen, voor het voorjaar en voor de zomer. De voorjaarsbollen plant je in het najaar en de zomerbollen nadat de laatste vorst is geweest. Meer lezen over het verschil tussen de voorjaars- en zomerbloeiers lees je hier. In deze blog vertellen we je waarom het zo leuk is om bloembollen te planten. 

#1. Ontspannen tijdens het planten

Wanneer je bezig bent in de natuur, word je (vaak) helemaal zen. De natuur is namelijk de perfecte plek om je hoofd helemaal leeg te maken. En zodra de bloembollen volop in bloei staan, weten we zeker dat je heerlijk ontspant en blij wordt van het prachtige uitzicht van de kleurrijke bloeiers in de tuin of op het balkon!

#2. Een gezellig (familie)momentje

Veel mensen zien het als een traditie; de tuin klaarmaken voor het volgende seizoen. Extra gezellig om dit samen met iemand te doen, bijvoorbeeld met een familielid of een vriend(in).

#3. Beschikbaar in vele soorten en kleuren

Natuurlijk kun je naast het planten ook het bloembollenassortiment voor het voorjaar of de zomer samen bekijken. Zo kun je kiezen uit een bepaalde kleur of juist een specifieke soort, maar een mix van alles is ook ontzettend leuk! Dus ga je dit jaar voor een rode, gele, oranje of blauwe tuin of juist een combinatie van allerlei kleuren?

#4. Kost weinig tijd

Bloembollen planten is helemaal niet zo moeilijk en bovendien kost het maar weinig tijd. En wat is nou leuker dan dat je na een korte tijdsbesteding van bloembollen planten vervolgens maanden kunt genieten van de bloemen? Wanneer je meer tips over het planten van bloembollen wil lezen, dan kun je dat lezen in onze blog!

#5. Maandenlang genieten

Wanneer je bloembollen kiest met verschillende bloeitijden, geniet je maandenlang van een kleurrijke tuin. Er zijn namelijk vroege en late voorjaarsbloeiers. Zodra het voorjaar voorbij is, kun je de tuin zomerklaar maken, zodat je ook in de zomer geniet van een kleurenspektakel!

#6. Geschikt voor vrijwel ieder plekje

Waar heb jij nog een kaal plekje in de tuin? Of heb je net nieuwe plantenbakken voor aan het balkon gekocht? Vul deze plekjes op met bloembollen! Er zijn namelijk veel bloembollen geschikt om te planten in potten, maar natuurlijk ook in de border of in de voor- of achtertuin. 

Hebben we jou overtuigd met de voordelen van bloembollen? Neem dan gauw een kijkje in ons assortiment en geniet komend voorjaar en de zomer van een prachtige tuin!

Voordelen-van-bloembollen-sub

Gelieve de cijferreeks in het hiernavolgende tekstveld in te voeren

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.