De beste bolmaten
100% Bloeigarantie
Van de beste kwekers
+31 252 258 242

Alles over Narcissen

Zodra je de eerste knopjes van de Narcissen ziet, weet je dat het voorjaar eraan komt. Deze vroege Voorjaarsbloeiers fleuren jouw tuin maar al te graag op. Veel mensen kennen de Narcis alleen in het geel, maar wist je dat wij ze ook in het wit, oranje, roze en gemengd verkopen?! Deze voorjaarsbollen zijn zeer gemakkelijk, want ze kunnen zowel in de zon als half in de schaduw staan. Narcissen zijn in veel verschillende soorten te koop, hieronder vertellen we meer over onze favoriete Narcissenbollen. 

Narcis Tête á Tête

Deze Narcis is felgeel van kleur en heeft een korte steel. Het voordeel hiervan is dat zelfs wanneer er veel wind staat deze bloem nog overeind blijft staan. Je kan deze Narcis planten in de border, maar zijn ook geschikt voor in pot. De Tête á Tête behoort tot de Cyclamineus Narcissen en bloeien als een van de eerste Narcissen in het voorjaar (maart/april).

Narcis Tête á Tête

Narcis ‘Dutch Master’ 

Van deze bloem geniet je in het midden van het voorjaar (maart/april). De bloemen zijn goudgeel van kleur en hebben een trompet met franjes. De Trompet is dan ook een echte eyecatcher, omdat deze enorm is in verhouding met de bloemblaadjes. Door haar gele kleur is ze perfect voor Pasen. Je kan deze bloeier dus afsnijden en heerlijk van genieten als ze op tafel staan tijdens het paasontbijt!

Narcis Dutch Master

Narcis Tahiti

De Narcis Tahiti is een van de beste Dubbele Narcissen. Deze bloem kan tot wel 45 centimeter hoog worden, waardoor het een van de hoogste Dubbele Narcissen is. Van deze mooie Voorjaarsbloeier geniet je in april. Door haar lange stelen is ze ook zeer geschikt als snijbloem, waardoor je binnen ook nog kunt genieten. 

Narcis Tahiti

Narcis Thalia

Deze soort is een schitterende laagblijver en prachtig om te zien. Deze soort heeft een witte bloem, maar ook een wit trompetje. Ze zal een hoogte krijgen van 20 tot 30 centimeter, waardoor ze zeer geschikt is om in een pot te planten. Daarnaast geeft deze bloem ook nog geur af, waardoor je extra geniet van deze bloem!

Narcis Thalia

Narcis Petit Four

Een echte schoonheid onder de Narcissen is de Narcis Petit Four. Van deze bloeier geniet je in april. Eerst heeft de trompet een lichtgele kleur, maar verkleurt vervolgens naar lichtroze. Deze soort is zeer geschikt als snijbloem, want ze wordt wel 40 centimeter hoog. Natuurlijk zijn ze ook perfect voor in de border. 

 Narcis Petit Four

Narcis Ziva

Deze Narcis kan wel een hoogte bereiken van 40 tot 50 centimeter hoog. Deze bloem kan niet goed tegen de vorst, waardoor ze het beste gebruikt kunnen worden voor in huis. Doordat de vorst in Nederland niet zo streng is, kun je ze hier wel in de border planten, maar in koudere landen raden we dit af. Deze soort staat bekend om haar zoete, sterke geur, waardoor je in huis extra geniet van deze Narcissen. 

 Narcis Ziva

Hierboven zie je een kleine greep uit ons assortiment Narcissen, maar natuurlijk hebben we nog veel meer soorten Narcissenbollen. Ben je op zoek naar specifieke Narcissen? Maak dan gebruik van onze filter, zodat je kan selecteren op bijvoorbeeld bloemkleur, bloeihoogte, geschikt voor in pot, verwildering of bloeitijd. 

Het planten van Narcissen

In het najaar (tussen oktober en december) is het tijd om de Narcissenbollen te planten. Zo geniet je het volgende voorjaar van deze Voorjaarsbloeiers. Narcissen zijn zeer gemakkelijk, waardoor je ze in het gras, in de border, in potten, in groepjes of tussen andere lage voorjaarsbollen kunt planten. Ze kunnen zowel in de zon als op een plekje half in de schaduw staan. Al vroeg in het voorjaar zal je het groen boven de grond zien komen. Afhankelijk van het weer bloeien Narcissen al vroeg in het voorjaar. Mocht het nog erg koud zijn, dan kunnen ze iets later gaan bloeien. 

Verwilderingsbollen

Wist je dat veel Narcissen zeer geschikt zijn voor verwildering? Hierdoor kan je de bollen in de grond laten zitten en geniet je een jaar later weer opnieuw van deze mooie bloemen. Wel is het belangrijk dat je het loof rustig laat afsterven en vervolgens de uitgebloeide bloemen afknipt. Zo krijgt de bloembol al haar energie die ze nodig heeft om het volgende jaar weer te bloeien.

Alles over Narcissen

Gelieve de cijferreeks in het hiernavolgende tekstveld in te voeren

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.