De beste bolmaten
100% Bloeigarantie
Van de beste kwekers
+31 252 258 242

#Wistjedat...

Er zo’n 7 miljoen bloembollen worden geplant op Keukenhof? Wij zijn een van de hofleveranciers van Keukenhof. Daarom kun je de bollensoorten die daar bloeien ook bij ons kopen. Zo kan je je eigen mini-Keukenhof creëren!

Er aan het begin van de zeventiende eeuw de ‘Tulpenkoorts’ uitbrak? In een korte tijd werden de Tulpen zo ontzettend veel waard, dat het net zoveel waard was als een grachtenpand in Amsterdam. Dat kun je je nu niet meer voorstellen, toch?! En maar goed ook, want hierdoor kunnen we allemaal van deze prachtige voorjaarsbloeiers genieten. 

Tulpen in vele kleuren verkrijgbaar zijn, zoals geel, groen, oranje, paars, rood, roze of meerkleurig. Alleen Blauwe en zwarte tulpen komen niet voor in het Tulpenassortiment. Wel lijkt de Tulp Queen of Night erg op een zwarte tulp, maar dit is eigenlijk heel donkerpaars. 

Bloembollen, zoals de Tulpen, nog steeds veredeld worden. Veredelen houdt in dat er een nieuwe soort ‘ontdekt’ wordt. Het verdelen is niet zo snel voor elkaar, dit duurt maar liefst 20 jaar voordat de nieuwe soort op de markt is!

Je maandenlang van voorjaarsbloeiers kunt genieten? Door vroege en late bloeiers te planten, kun je maandenlang genieten van een prachtige, kleurrijke tuin. Wanneer je niet zoveel ruimte in de tuin hebt, kun je alsnog lang genieten van bloemen in de tuin. Dit kun je doen door lasagne beplanting toe te passen. Dit houdt in dat je bloembollen op een plek plant in verschillende laagjes, meer hierover kun je in onze blog lezen. 

Wij ook Narcissen voor in huis verkopen? De Narcis Paperwhite of de Narcis Ziva zijn perfect om binnen te laten bloeien. Een extra voordeel is dat ze een heerlijke zoete geur verspreiden, waardoor je niet alleen geniet van de gezellige bloemetjes maar ook van de geur! Zo kan je de lente optimaal in huis halen. 

Blauwe Druifjes niet alleen in het blauw verkrijgbaar zijn, maar ook in het roze en wit? Extra leuk als je eens iets anders wil dan normaal. 

Fritillaria vaak gebruikt wordt om mollen weg te jagen uit te tuin? De bollen geven een kenmerkende geur af, waar mollen absoluut niet van houden. Hierdoor wordt zij ook wel “stinklelie” genoemd. 

Alliums zeer geschikt zijn om te drogen? Ze behouden hun sierwaarde namelijk ook nadat ze uitgebloeid zijn. Leuk om ze daarna in een vaasje in huis te zetten of in combinatie met andere droogbloemen. 

Wax amaryllissen zeer gemakkelijk zijn in de verzorging? Wax Amaryllissen hoef je namelijk geen water te geven. Het enige wat je hoeft te doen is een leuk plekje in huis uit te zoeken, zodat je wekenlang kunt genieten van deze sfeermakers. Maar let op! Zet ze niet te dicht bij de verwarming, want dan zijn ze sneller uitgebloeid. 

Wistjedat-sub

Gelieve de cijferreeks in het hiernavolgende tekstveld in te voeren

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.