De beste bolmaten
100% Bloeigarantie
Van de beste kwekers
+31 252 258 242

Weetjes over bloembollen!

Wist je dat.......

De Tulpen van origine helemaal niet uit Nederland komen maar uit het Ottomaanse Rijk (het huidige Turkije)?? Zo is een product dat wereldwijd bekend     staat als oer Hollands dus helemaal niet Hollands!

Nederland nog jaarlijks 10.000 Tulpenbollen naar Canada stuurt om het land te bedanken voor het opvangen van de Nederlandse koninklijke familie in de   tweede wereldoorlog?? De ontvangst van de Tulpenbollen word gevierd tijden het jaarlijkse Tulpenfestival in Ottawa!

De Tulp haar naam ontleent aan de Ottomaanse sultans die deze bloem op hun tul(p)band droegen??

De bloembol van het jaar 2017 de Trompet Narcis was?? Deze Narcissen onderscheiden zich van andere Narcissen door hun, je raad het al, Trompet  vormige bloem!

De zwarte Tulp niet alleen een tv-serie is?? Het is namelijk ook de titel van een roman uit 1850 geschreven door Alexandre Dumas (bekend van o.a. de drie   musketiers)!

Ongeveer de helft van de bloembollen die jaarlijks worden verkocht door jullie in de tuin geplant worden?? de andere helft word gebruikt om snijbloemen van te telen!

Nederlandse kwekers 65% van alle bloembollen wereldwijd teelt??

Een groot aantal Tulpen is vernoemd naar beroemdheden en beroemde plaatsen?? Van Rembrandt tot van Rijn tot de Efteling!

Vincent van Gogh in 1883 de eerste kunstschilder was die Tulpenvelden schilderde??

De Tulp de meest geschilderde bloem in de kunstwereld is??

Het beroemde lied “Tulpen uit Amsterdam” van Herman Emmink eigenlijk een duits liedje van Klaus Gunther Neumann is?? Deze schlager zanger schreef het lied “Tulpen aus Amsterdam” in 1953 na een bezoek aan Nederland.

Gelieve de cijferreeks in het hiernavolgende tekstveld in te voeren

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.