De beste bolmaten
100% Bloeigarantie
Van de beste kwekers
+31 252 258 242

Vakantie in je eigen kleurrijke tuin

De Corona pandemie heeft ons leven allemaal wel veranderd. We brachten meer tijd thuis door dan ooit tevoren, want reizen was moeilijker en minder veiliger geworden. Daarom merken we sinds het begin van de pandemie dat het verlangen naar een mooi en vriendelijk thuis toeneemt. Het is steeds belangrijker geworden dat een eigen huis een ware oase van welzijn is. Maar hoe krijg je dat felbegeerde vakantiegevoel in je eigen tuin en waarom is dat zo belangrijk?

Persoonlijke contacten

Door de nu zeer grote afstand die door de pandemie is ontstaan, is er een groeiende behoefte voor veel mensen om met elkaar in contact te komen. Als het mogelijk is om af te spreken en samen quality time door te brengen, is buiten zijn nog steeds de beste en veiligste optie. Samenzijn met familie en vrienden staat voorop, in een sfeer van onbezorgd genieten. Deze trend is duidelijk terug te zien in de tuin. De buitenruimte wordt momenteel bijzonder vrolijk en kleurrijk ingericht, alsof de tuin een vakantieoord is.

Vreugde door bloemen in de tuin

De tuin is een perfecte plek om te genieten en te ontspannen. Met meerdere mensen samen of helemaal alleen. Een kleurrijke bloemenpracht zorgt gewoon voor ontspanning en een ongelooflijk goed humeur. Je zou bijna kunnen zeggen dat je met zo'n feeststemming in de tuin niet eens op vakantie hoeft. Wil je ook een vakantiestemming in je tuin creëren? Creëer dan je eigen oase van welzijn door het realiseren van kleurrijke bloemperken of een vrolijke pluktuin. Je kunt dubbel genieten van een pluktuin. Het ene moment bloeien de narcissen of tulpenbollen prachtig in jouw tuin, en het andere moment gebruik je ze als een kleurrijke decoratie in huis. Zo'n speelse bloemenweide creëer je eenvoudig met verschillende soorten zomer- of voorjaarsbloeiers. Wees niet zo streng bij het planten, verdeel de bollen bijvoorbeeld willekeurig en niet in rijen. Hierdoor ontstaat een grote, harmonieuze bloemenzee.

Vakantie-in-eigen-tuin-sub

Zomerbloementrend 2022

De kleurentrend voor 2022 is Pastel. Gebruik voor borders bijzonder bont kleurde bloemen zoals dahlia's, lelies, gladiolen en calla's. Deze zijn verkrijgbaar in mooie pasteltinten. Je kunt je zomerbloemen het beste kiezen in vrolijke en zachte pasteltinten die worden afgewisseld met felgekleurde bloemen. Hierdoor ontstaat een bijzonder harmonieus totaalbeeld. Naast dat ze in perken geplant kunnen worden, zijn bijna alle zomerbloemen ook geschikt om in potten geplant te worden. Het grote voordeel van bloempotten is dat je ze, afhankelijk van je stemming, snel ergens anders in de tuin kunt plaatsen.

De juiste decoratie voor nog meer vakantiegevoel

Naast de juiste bloembollen zorgen de juiste decoratie artikelen voor de finishing touch. Wat dacht je bijvoorbeeld van een bar in je eigen tuin? Als je denkt aan een vakantie in Thailand of Bali, heb je waarschijnlijk een beeld van de relaxte strandtentjes in je hoofd. In combinatie met de juiste ligstoelen laat het volgende tuinfeest gegarandeerd niet lang op zich wachten. Of heb je er ooit aan gedacht om een strandstoel in een zonnig hoekje van je tuin te plaatsen? De tuin krijgt al snel een maritieme flair en met een goed boek kun je jezelf comfortabel afzonderen van de buitenwereld.

 

Gelieve de cijferreeks in het hiernavolgende tekstveld in te voeren

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.