De beste bolmaten
100% Bloeigarantie
Van de beste kwekers
+31 252 258 242

Keukenhof 2023 - Plan je bezoek!

Wanneer is Keukenhof 2023 open?

Keukenhof is altijd geopend van half maart tot half mei. Dit jaar opent het mooiste bloemenpark ter wereld op 23 maart 2023. Het park is dagelijks geopend van 08:00 tot 19:30 uur, ook in het weekend en op feestdagen. Keukenhof sluit weer op 14 mei 2023. Wij raden je aan je Keukenhof ticket vooraf te boeken. Online kan je tickets kopen voor een specifiek tijdslot, zo loop je niet het risico dat Keukenhof uitverkocht is voor de dag dat je wilt gaan. Vooral eind april/begin mei, als de tulpen in volle bloei staan, kan dit gebeuren. Bovendien zijn online tickets goedkoper dan tickets die je ter plekke aan de kassa koopt.

Wat is het thema van de Keukenhof voor 2023?

In tegenstelling tot andere jaren heeft de Keukenhof dit jaar geen overkoepelend thema. In plaats daarvan zal elke afzonderlijke bloemenshow zijn eigen thema hebben. Dit maakt je bezoek aan Keukenhof nog gevarieerder.

Wanneer is de beste tijd om de bloemen op Keukenhof te zien?

Het is lastig om een duidelijk antwoord te geven op de vraag wanneer de beste tijd is om de Keukenhof te bezoeken. Elke bloeiperiode heeft zijn eigen speciale charme en elke dag staat er weer een ander soort bloem in volle bloei.

Wanneer bloeien de tulpen op Keukenhof?

Bezoek je het Bloemenpark Keukenhof aan het begin van de openingsperiode (half maart - half april), dan kan je vooral vroegbloeiers zoals krokussen, narcissen, hyacinten en ook enkele vroegbloeiende tulpen bewonderen. Daarna begint de bloeiperiode van de Tulpen. Afhankelijk van de weersomstandigheden staat Keukenhof meestal in volle bloei van half april tot en met de eerste week van mei. Tijdens deze weken zie je een ware explosie van kleuren en geuren. Bijna elke dag staan er andere soorten in bloei en lijkt het bloemenpark weer anders dan de dag ervoor.

Bloemencorso 2023

Het hoogtepunt van elk Keukenhof-seizoen is het Bloemencorso. Dit jaar vindt het Bloemencorso plaats op zaterdag 22 april 2023. De corso bestaat uit ongeveer 20 praalwagens die feestelijk versierd zijn met o.a. tulpen, hyacinten en narcissen. De praalwagens worden begeleid door muziekkorpsen. In 2023 vindt het Bloemencorso voor de 76e keer plaats. Het corso start in Noordwijk en rijdt 42 km via Voorhout, Sassenheim, Lisse, Hillegom, Bennebroek en Heemstede naar Haarlem.

Hoe lang duurt een bezoek aan Keukenhof?

Het bloemenpark omvat 32 hectare, ter grootte van 45 voetbalvelden, en er zijn meer dan 7 miljoen bloembollen geplant. Het is daarom raadzaam om wat tijd mee te nemen om te kijken en te genieten. De meeste bezoekers brengen ongeveer 3 uur door in de bloementuin.

Hier vindt je QFBGardening in Keukenhof 2023

Wil je inspiratie opdoen voor je eigen klein Keukenhof in de tuin? Delen van de Keukenhof Tuinen zijn beplant met onze bloembollen, zodat je onze producten ter plekke kan bekijken en inspiratie kan opdoen. Kom ook langs bij een van onze twee stands op Keukenhof! Hier kan je onze bloembollen bestellen en advies krijgen van onze deskundige medewerkers.

QFBGardening_Keukenhof_LnuJL2u3NIbuJr

Hoe bereik je Keukenhof?

Keukenhof ligt in Lisse te midden van de prachtige tulpenvelden van de Bollenstreek. In het voorjaar staan de tulpen in volle bloei, waardoor niet alleen het park maar ook de hele omgeving straalt. Parkeren kan op het terrein van Keukenhof, maar het is ook mogelijk om er met het openbaar vervoer heen te reizen. Voor de openingstijden van het park rijden er extra bussen vanaf Amsterdam RAI, Schiphol, Leiden en Haarlem. Bij aankoop van jouw entreeticket kan je ook een combiticket kopen voor bovengenoemde Keukenhof Express Bus.

Het adres van de Keukenhof is:

Stationsweg 166A

2161 AM Lisse

Tags: Keukenhof
Gelieve de cijferreeks in het hiernavolgende tekstveld in te voeren

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.