De beste bolmaten
100% Bloeigarantie
Van de beste kwekers
+31 252 258 242

Bloemen mozaïek van de Bollenstreek

De eerste stap die genomen moet worden is het kiezen van een onderwerp en een afbeelding die nagemaakt gaat worden met allemaal losse Hyacintenbloemen, de zogenoemde “nagels”. Per M2 word er gerekend op 4 volle kratten met nagels. Dit komt neer op ruim 100 liter bloemen.

Als een ontwerp is gekozen word er een print gemaakt en deze word op grote piepschuimplaten gelegd. Zo weet je welke kleur waar moet komen.

Er zijn 3 verschillende technieken die gebruikt worden.

Fijnsteken: Bij deze techniek word door iedere nagel een speld gestoken en deze word in het piepschuim geduwd. Deze techniek vergt veel tijd en er worden heel veel losse bloemetjes gebruikt.

Grofsteken: Bij deze techniek worden de nagels niet van de steel gehaald maar worden de hele trossen op het piepschuim gestoken. Dit word vaak gedaan bij hele grote mozaïeken.

Strooien: Bij deze techniek worden de losse nagels uitgestrooid op het mozaïek. Dit is de snelste methode.

De wedstrijd is opgedeeld in 6 categorieën waaronder die voor de verschillende technieken, maar ook is er een categorie voor de jeugd tot 12 jaar, ruimtelijk (dit zijn mozaïeken waar je doorheen kunt kijken of lopen) en straatversiering.

In het weekend van de mozaïek wedstrijd is er een speciale fietsroute die je langs alle mozaïeken voert. De route is af te halen bij de plaatselijke VVV en verschillende horecagelegenheden. Dit jaar is de fietsroute gecombineerd met de Kunstroute. Hierbij openen verschillende kunstenaars hun atelier zodat je, tussen het mozaïek bekijken door, hun kunst kunt bewonderen.

Voor meer informatie kunt u kijken op https://www.bloemenmozaieklisse.nl/

Bloembollen-mozaiek-sub

Gelieve de cijferreeks in het hiernavolgende tekstveld in te voeren

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.